Home » Blog » Landen met lage belastingen – Let op!

Landen met lage belastingen – Let op!

Landen met lage belastingen
Klooster in Bulgarije

Er zijn in de wereld een hoop landen waar je weinig tot geen belasting hoeft te betalen. Maar welk landen met lage belastingen in uw specifieke omstandigheden geschikt zijn, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Waar woont u werkelijk (tax resident), hoeveel verdient u en wat bent u bereid er voor te doen om uw belastingdruk omlaag te brengen. Er zijn vele mogelijkheden, van een offshore belastingparadijs tot een land in de Europese Unie. Met een offshore belastingparadijs betaalt u vaak helemaal geen belasting, maar moet u als belastingplichtige in welk land dan ook aangifte doen van deze constructie. Natuurlijk kunt u zich helemaal anoniem vestigen met een nominee directeur en aandeelhouder.

Landen met lage belastingen

Er zijn in Europa niet alleen meerdere landen die een lage winstbelasting hanteren, maar ook landen die een (lage) vlaktaks rekenen. Voordeel van een vlaktaks is dat het gemakkelijk uit te rekenen is hoeveel belasting je moet betalen. Bij Bulgarije met een vlaktaks van 10% is het niet alleen laag, maar ook uiterst simpel. Ander landen die een lage winstbelasting kennen zijn: Cyprus (10%), Macedonië (10%), Montenegro (9%), Servië (10%), Malta (5%).

Cyprus

Zoals u in bovenstaand overzicht ziet heeft Cyprus met zijn 10% winstbelasting ook een zeer gunstig belastingklimaat. Nadeel van Cyprus is dat het over het algemeen wordt aangezien als belastingparadijs en dus extra onder het vergrootglas ligt van alle Europese belastingdiensten.

Malta

Malta komt niet voor op de algemeen gehanteerde lijsten van belastingparadijzen en zou dus een goede uitvalbasis kunnen zijn voor het oprichten van uw nieuwe bedrijf. In Malta wordt in eerste instantie 35% winstbelasting geheven, echter krijgt u 6/7 deel van de betaalde belasting weer terug gestort op uw rekening, op deze manier betaalt u effectief 5% winstbelasting. Voordeel is dat er geen belasting op dividend wordt geheven. Nadeel is dat wanneer u zich wilt gaan vestigen in Malta om daar tax resident te worden u niet meer in aanmerking komt voor het gunstige 5% tarief.

Bulgarije

Bulgarije kent niet alleen een lage vlaktaks van 10%, maar ook de mogelijkheden voor diegenen met een Europees paspoort zijn aanwezig om op een simpele manier tax resident te worden. De sociale lasten zijn laag in Bulgarije en kennen maxima voor de heffingen. Nadeel is dat er dividend belasting moet worden afgedragen (5%). Voordeel is dat Bulgarije met een groot aantal landen belastingverdragen heeft tot voorkoming van het betalen van dubbele belasting.

Onze service

Heeft u interesse in het oprichten van een bedrijf in Bulgarije, bekijkt u dan eens onze prijslijst. Met de unieke ophaalservice vanaf het vliegveld van Sofia heeft u uw bedrijf inclusief bankrekeningen en verschillende creditcards en debit cards in een paar dagen volledig opgericht inclusief btw nummer en betaalbare accountant.

Kijk hier voor de prijslijst oprichten bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *