Lage belastingen in Europa

Lage belastingen in Europa

Lage belastingen in Europa

Steeds meer bedrijven en particulieren zijn op zoek naar lage belastingen in Europa om de belastingdruk in het land waar ze wonen te kunnen verlagen. Voor iemand die bij een werkgever in dienst is kan er niet veel worden gedaan, maar voor diegenen met een eigen bedrijf, of dat nu ZZP´er of een groter bedrijf is doet er voor het verhaal verder niet toe. Wat moet u doen om uzelf als bedrijf te kunnen vestigen in een land waar een milder belastingklimaat heerst dan waar u nu gevestigd bent. Als Europees staatsburger heeft u het volle recht om uw bedrijf te vestigen waar u wilt, hierbij is geen sprake van belastingontduiking en evenmin belastingontwijking. U maakt gewoon gebruik van de regels zoals die gelden in Europa.

Lage belastingen in Europa

U kunt uw bedrijf dus vestigen waar u wilt, of dit nu binnen Europa is of daarbuiten, dat doet verder niet ter zake, mits u er maar aangifte bij de belasting van doet in het land waar u belastingplichtig bent. Het is wel van belang dat u zich niet gaat vestigen in een land waar u belasting moet betalen en waar geen verdrag met Nederland of België wat betreft voorkoming dubbele belasting. In het geval dat u in het ene land belasting betaalt en vervolgens in uw thuisland nog een keer dan betaalt u dus onredelijk veel.

Welke belastingverdragen zijn er

Elk land in de Europese unie hebben onderling belastingverdragen ter voorkoming dubbele belasting. Buiten de Europese unie verschilt het per land. Ga er van uit dat zogeheten belastingparadijzen zoals de Bahama´s, Belize, Panama, Hong Kong enz. geen belastingverdragen hebben met Europese landen. In deze landen wordt over het algemeen geen belasting geheven en dient u dus in eigen land aangifte te doen en belasting te betalen. Het enige voordeel wat het opzetten van zo´n constructie is betreft uw privacy. Het is volkomen legaal om in een belastingparadijs een bedrijf op te richten, zolang u hier maar aangifte van doet bij uw belastingaangifte.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *