Home » Blog

Ervaring bedrijfsoprichting Bulgarije (deel 2)

Ervaring bedrijfsoprichting Bulgarije (deel 2)
Plovdiv Romeins stadion

Zoals ik in deel 1 van mijn persoonlijke ervaring met het oprichten van een bedrijf in Bulgarije al heb geschreven ging er aan de uiteindelijke beslissing om een bedrijf te kiezen wat in mijn ogen professioneel handelde een lange zoektocht en vele e-mails vooraf. De meeste correspondentie die ik heb gevoerd was via e-mail en met een beperkt aantal heb ik ook telefonisch contact gehad en met anderen weer contact via Skype. Dit ging niet makkelijk, omdat je bijna nooit antwoord krijgt op de vragen die je stelt. Maar één van de bedrijven waar ik via Skype contact mee had (ik had dit Skype contact zelf opgezocht en toegevoegd) maakte het wel erg bont en deed me eigenlijk wel een beetje glimlachen. Bij de vraag of het mogelijk was om via zijn kantoor een Bulgaars bedrijf op te richten kreeg ik slechts als antwoord: Ja, dat kan. Dit was dan ook gelijk de hele conversatie en hij is daar later nooit meer op teruggekomen. Lees meer….

Mijn ervaring met bedrijf oprichten Bulgarije (deel 1)

Mijn ervaring met bedrijf oprichten Bulgarije
Mijn ervaring met bedrijf oprichten Bulgarije

Na lange aarzelingen heb ik uiteindelijk besloten om een bedrijf op te richten in Bulgarije. Naar aanleiding daarvan heb ik besloten om deze service ook voor anderen aan te bieden, want het heeft namelijk geen zin om het wiel meerdere malen te gaan uitvinden. Als je zo vanuit Nederland moet gaan beoordelen of het bedrijf wat je gaat gebruiken voor het oprichten wel een goed en betrouwbaar bedrijf is, gaat er een hele zoektocht van maanden aan vooraf voordat je eindelijk op het punt beland bent dat je de knoop gaat doorhakken. Ik moet zeggen, de ervaring was goed, want de begeleiding was uitstekend en ook werd er precies gedaan wat er beloofd werd. Lees meer….

Landen met lage belastingen – Let op!

Landen met lage belastingen
Klooster in Bulgarije

Er zijn in de wereld een hoop landen waar je weinig tot geen belasting hoeft te betalen. Maar welk landen met lage belastingen in uw specifieke omstandigheden geschikt zijn, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Waar woont u werkelijk (tax resident), hoeveel verdient u en wat bent u bereid er voor te doen om uw belastingdruk omlaag te brengen. Er zijn vele mogelijkheden, van een offshore belastingparadijs tot een land in de Europese Unie. Met een offshore belastingparadijs betaalt u vaak helemaal geen belasting, maar moet u als belastingplichtige in welk land dan ook aangifte doen van deze constructie. Natuurlijk kunt u zich helemaal anoniem vestigen met een nominee directeur en aandeelhouder. Lees meer….

Lage belastingen in Europa

Lage belastingen in Europa
Lage belastingen in Europa

Steeds meer bedrijven en particulieren zijn op zoek naar lage belastingen in Europa om de belastingdruk in het land waar ze wonen te kunnen verlagen. Voor iemand die bij een werkgever in dienst is kan er niet veel worden gedaan, maar voor diegenen met een eigen bedrijf, of dat nu ZZP´er of een groter bedrijf is doet er voor het verhaal verder niet toe. Wat moet u doen om uzelf als bedrijf te kunnen vestigen in een land waar een milder belastingklimaat heerst dan waar u nu gevestigd bent. Als Europees staatsburger heeft u het volle recht om uw bedrijf te vestigen waar u wilt, hierbij is geen sprake van belastingontduiking en evenmin belastingontwijking. U maakt gewoon gebruik van de regels zoals die gelden in Europa. Lees meer….